Pieni Suomalainen Balettiseurue: upea esitys showsta Strive! ja baletista Kuoleva joutsen klo 16.00

Töölöläisiä tanssinystäviä todella hellitään kyläjuhlilla! Nyt meillä on mahdollisuus saada esimakua syksyn huikeasta UMO:n kanssa toteutusta showsta Strive! Balettiseurueen esityksen kruunaa ote baletista Kuoleva Joutsen!

Strive! Soolon esittää Tiia Huuskonen, Pienestä Suomalaisesta Balettiseurueesta ja balettiesityksestä Kuoleva joutsen tanssii esityksen Piia Sundqvist, joka on Seurueen vierailijana Suomen kansallisbaletista.

Strive! on koreografi Sami Saikkosen ja säveltäjä Vellu Halkosalmen rytmi- ja taidemusiikkia, nykybalettia ja kiihkeää katuasennetta yhdistävä tanssiteos on UMOn ja Pienen Suomalaisen Balettiseurueen ensimmäinen yhteistuotanto. Vellu Halkosalmen sävellyksessä kuuluu rytmimusiikin afrikkalainen perimä, klubien tanssittava elektroninen minimalismi ja ripaus taidemusiikin estetiikkaa yhdistyvät hypnoottisella tavalla Saikkosen primitiiviseen otteeseen nykybaletista.

Pieni suomalainen balettiseurue

  • tanssija-koreografi Sami Saikkosen vuonna 2010 perustama ammattilaisryhmä
  • koostuu klassisen koulutuksen saaneista ammattitanssijoista, joiden kiinnostuksen kohteena on uusi suomalainen nykytanssi

Pieni Suomalainen Balettiseurue
UMO ja Pieni Suomalainen Balettiseurue yhteisesiintyminen

Esitykset säävarauksella, pienien sadekuurojen sattuessa esitys saattaa siirtyä. Esitykset peruuntuvat jos sää on todella sateinen.